miercuri, 20 ianuarie 2010

Despre Cultural ID

Cultural ID este primul proiect cultural iniţiat de o asociaţie studenţească în parteneriat cu un institut naţional cum este Institutul Cultural Român. El se va desfășura în perioada 14-24 martie 2010, această primă ediție dorind să creeze un precedent în domeniul comunicării culturale.

Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din studenţi în ani terminali şi masteranzi, cu vârste de până la 25 de ani, pasionaţi de fenomenul cultural românesc şi, implicit, de cultura română contemporană. Cunoştinţele celor 20 de participanţi cuprind atât zona culturii, cât şi zona comunicării, ei fiind selectatați în urma completării formularului de înscriere și prezentării la un interviu.

Concluzionând, proiectul dorește formarea imaginii de cultură văzută ca întreg, realizarea unei priviri globale asupra fenomenului. Nu se vizează doar segmentarea culturii (fotografie, teatru, pictură, literatură, dans etc.) și aprecierea unei forme de artă, a unui artist, ci, mai degrabă, se pune accentul pe crearea unei legături între toate aceste elemente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu